Minoan Lines.

Transportation 

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα, ιδρύθηκαν το 1972, στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι μέλος του Ομίλου Grimaldi και διαχειρίζονται έναν μοντέρνο στόλο πλοίων που αποτελείται από υπερσύγχρονα Highspeed Cruise Ferries, τα οποία συνδυάζουν την πολυτέλεια, την άνεση, την ποιότητα, την ταχύτητα, την υψηλή τεχνολογία και την ασφάλεια εν πλω, με συνδέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία στην Αδριατική Θάλασσα (Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα και Τεργέστη), καθώς και μεταξύ της Κρήτης (Ηράκλειο) και Πειραιά.

 

Συνδυάζοντας την εμπειρία με τη διορατικότητα, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ χαράζουν τη στρατηγική τους τοποθετώντας τους επιβάτες στο επίκεντρο κάθε καινοτόμου επιχειρηματικής πρακτικής. Κύριο μέλημά της εταιρείας είναι ο σεβασμός στον επιβάτη και στις ανάγκες του και δέσμευσή της να ανταποκρίνεται απέναντί του με συνέπεια. Κάθε πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ είναι άρτια εξοπλισμένο σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα των κρουαζιερόπλοιων στην εσωτερική διακόσμηση των κοινόχρηστων χώρων και των καμπινών του προσφέροντας υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία εν πλω (πολυτελή και ευρύχωρα σαλόνια, κέντρα ευεξίας και φυσικής κατάστασης, πισίνα, εστιατόρια, καζίνο, ντίσκο, καταστήματα, Internet corner, κλπ.), ταχύτητα, πολυτέλεια, φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες και ασφάλεια.

 

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ έχουν κερδίσει πολλά βραβεία ποιότητας που αφορούν τα cruise ferries, τις υπηρεσίες και τον επαγγελματισμό του άρτια εκπαιδευμένου και έμπειρου προσωπικού της εταιρείας, από πολλούς σημαντικούς οργανισμούς και εκδόσεις. Μεταξύ άλλων, έχουν διακριθεί ως :“Passenger Line of the year” από την έγκριτη, διεθνούς κύρους ναυτιλιακή εφημερίδα Lloyd’s List, στα πλαίσια των βραβείων Greek Shipping Awards για τα έτη 2016, 2005, με το βραβείο της ακτοπλοϊκής εταιρείας με την «Καλύτερη Φήμη» (FAMOUS BRANDS) για τα έτη 2008, 2009, 2011, 2012 και με το «ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ» ως η εταιρεία με την «Καλύτερη Εταιρική Επωνυμία» (Corporate Superbrands Greece) στην κατηγορία των μεταφορών για τα έτη 2011-2012.

 

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα, έχουν διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Η αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης έχει οδηγήσει την εταιρεία σε μια σειρά από χορηγίες, υπό τη μορφή οικονομικής στήριξης ή δωρεάν μετακινήσεων με τα πλοία του στόλου της, με στόχο την ενίσχυση αξιόλογων πρωτοβουλιών και προσπαθειών, αποσκοπώντας έτσι στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου και την πρόοδο.

Antonios Maniadakis
CEO

Ο Αντώνιος Μανιαδάκης γεννήθηκε το 1959 στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης και είναι Διευθύνων Σύμβουλος - εκτελεστικό μέλος - του Δ.Σ. των Μινωικών Γραμμών. Είναι κάτοχος Διπλώματος Πλοιάρχου Α’ Τάξεως από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και κάτοχος Master of Science στη Διεθνή  Ναυτιλία (Master of Science in International Shipping) από το Πανεπιστήμιο Plymouth του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 1987 ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις Μινωικές Γραμμές. Το 1997 ανέλαβε αρχικά καθήκοντα Αρχιπλοιάρχου και κατόπιν Εντεταλμένου Ναυτιλιακού Τομέα, όπου ήταν υπεύθυνος για τη διοίκηση του στόλου της εταιρείας και επικεφαλής για τις νέες ναυπηγήσεις που ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990, συνολικού ύψους επένδυσης 900 εκατ. USD.

 

Είχε την ευθύνη της σχεδίασης, της επίβλεψης και της κατασκευής 10 υπερσύγχρονων, πολυτελών και ταχύπλοων πλοίων μεταξύ των οποίων τα H/S/F Knossos Palace, Festos Palace, Olympia Palace και Europa Palace του στόλου του ομίλου. Ο Αντώνης Μανιαδάκης βραβεύτηκε το 2000 από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη Ναυτιλίας στο Λονδίνο (Cruise & Ferry) για τη ναυπήγηση του Knossos Palace, το οποίο ανακηρύχθηκε κορυφαίο επιβατηγό πλοίο στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Mediterranean Ferries και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Autovie Del Mare Maritime Way την περίοδο 2001-2004. Το 2004 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Μινωικών Γραμμών, ενώ από το Φεβρουάριο του 2005 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, όπου και συνεχίζει έως σήμερα.

 

Έχει χαρακτηριστεί ως «εκσυγχρονιστής της Ελληνικής ακτοπλοΐας» και αναδείχθηκε «κορυφαίος Manager Ακτοπλόος της χρονιάς» για τα έτη 2006 και 2007 από εγκεκριμένα ελληνικά ναυτιλιακά portals, ενώ συγκαταλέγεται σύμφωνα με την έγκριτη εφημερίδα «TA ΝΕΑ» στους «κορυφαίους Leaders στην Ελλάδα» για το έτος 2011. Έχει τιμηθεί από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού το 2008 για την προσφορά του στην Ελληνική Ναυτιλία. Ο Αντώνης Μανιαδάκης είναι μέλος:

 

- της Ελληνικής Επιτροπής του Ιταλικού Νηογνώμονα (RINA)

- του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου

- του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου

- του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

GREECE

designed by Symvo

GREECE