Ouzo Varvagianni.

Alcoholic Products

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1860 στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου από τον Ευστάθιο Ι. Βαρβαγιάννη.  Νησί πλούσιο και ευλογημένο η Λέσβος. Γη εύφορη. Με κλίμα εξαίσιο. Με νερά που δίνουν ζωή μέχρι σήμερα σε μια αξεπέραστη ποικιλία γλυκανίσου και σε εκατοντάδες σπάνια αρωματικά φυτά. Σε αυτή την γη ο χαρισματικός δημιουργός ξεκίνησε την διαδικασία της πρώτης απόσταξης και την παραγωγή ποιότητας ούζου. Σήμερα, στο Πλωμάρι της Λέσβου, στα σύγχρονα, ιδιόκτητα αποστακτήρια της οικογένειας Βαρβαγιάννη, η τεχνολογία συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση.

 

Το πάθος πέντε γενεών της οικογένειας Βαρβαγιάννη για την κατάκτηση του τέλειου στην υπηρεσία της γεύσης και η τήρηση των παλαιών τεχνικών απόσταξης έχουν σαν αποτέλεσμα το όνομα του οίκου Βαρβαγιάννη να ταυτίζεται παγκοσμίως με το όνομα του πιο εκλεκτού ελληνικού ποτού, του ούζου.

 

Το αποτέλεσμα αυτής της παραδοσιακής μεθόδου απόσταξης είναι ένα απόσταγμα 100% που προσδίδει και την μοναδικότητα στο Ούζο Βαρβαγιάννη. Το ούζο Βαρβαγιάννη ανήκει την ανώτερη κατηγορία, καθώς προέρχεται από απόσταγμα 100% και τυγχάνει επίσης προστατευόμενης ονομασίας γεωγραφικής ένδειξης, καθώς αποστάζεται και εμφιαλώνεται στην περιοχή του Δήμου Πλωμαρίου.

 

Σήμερα η οικογενειακή επιχείρηση Βαρβαγιάννη (100% Ελληνική που ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Βαρβαγιάννη εδώ και 150 στο ακριτικό Πλωμάρι της Λέσβου) συνεχίζει την παράδοση στο ποιοτικό ούζο εφαρμόζοντας συστήματα όπως ISO 9001:2008 & ISO 22000:2005 (με πιστοποίηση από την  EUROCERT AE) για την ασφάλεια των ποτών και το σύστημα ΝΑΙΑΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου που αφορά τις υπεύθυνες επιχειρήσεις και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, ακολουθώντας με πίστη το δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες γενιές εδώ και 150 χρόνια.

Εξάλλου, από το 1996, στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου η τεχνολογία συνυπάρχει με την ιστορία και την παράδοση, ,καθώς δίπλα στα σύγχρονα, ιδιόκτητα αποστακτήρια της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη βρίσκεται το Μουσείο του Ούζου της οικογένειας Βαρβαγιάννη.

 

Στο μουσείο εκτίθενται τα πρώτα εργαλεία που χρησίμευαν για την εμφιάλωση και την επικόλληση της διάσημης Μπλε ετικέτας και το πρώτο καζάνι που κατασκευάστηκε το 1858 στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο δοκιμάστηκαν μυστικά αιώνων και τεχνικές για να γεννηθούν οι συνταγές της οικογένειας Βαρβαγιάννη.

 

Στον ίδιο χώρο, επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά  τα πρώτα εργαλεία που χρησίμευαν για την εμφιάλωση και την επικόλληση της διάσημης Μπλε ετικέτας και το πρώτο καζάνι που κατασκευάστηκε το 1858 στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο δοκιμάστηκαν μυστικά αιώνων και τεχνικές για να γεννηθούν οι συνταγές της οικογένειας Βαρβαγιάννη.

Ιωάννης Βαρβαγιάννης
Διευθυντής Marketing

Ο κ. Βαρβαγιάννης είναι πτυχιούχος Διοίκησης επιχειρήσεων και κάτοχος δίπλωμα MBA. Από το 2004 εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση στο τομέα των πωλήσεων και του marketing.

 

GREECE

designed by Symvo

GREECE